top of page
Tento kurz již nelze rezervovat.

All about Coffee Brewing & Sensory

  • Ukončeno
  • 2 500 českých korun
  • Frýdlantská

Popis služby

Náš workshop je určen nejen pro baristy, ale i pro zvídavé milovníky filtrované kávy, kteří chtějí poznat všechny kroky, které jsou potřeba podniknout na cestě její profesionální přípravě. První část workshopu je věnovaná našim senzorickým smyslům. Připravíme si ochutnávku kávy – tzv. cupping, naučíme se v kávě vyhledávat její kvality, procvičíme si naše chuťové buňky a společně se podíváme jaké chutě a vůně můžeme v kávě najít, jak je rozdělit a rozpoznat. V druhé části podrobně rozebereme proces extrakce, vliv vody a všech parametrů, kterými můžeme přípravu filtrované kávy ovlivnit. Kávu si připravíme pomocí různých metod a naučíme se hledat souvislosti mezi technikou přípravy a výsledným nápojem. Workshop probíhá max. ve 4 lidech, tak aby měl každý svůj vlastní prostor pro trénink.


Kontaktní údaje

  • Frýdlantská 1321/3, Staré Město, Liberec, Česko

    722778490

    info@jedno-kafe.cz