All about Coffee Brewing & Sensory
ne 17. 12.
|LAB
Cena: 3 500 Kč
Čas a místo
17. 12. 2023 10:00 – 15:00
LAB, Ruprechtická 485/151, 460 14, Liberec
Hosté
O události
Náš workshop je určen nejen pro baristy, ale i pro zvídavé milovníky filtrované kávy, kteří chtějí poznat všechny kroky, které jsou potřeba podniknout na cestě její profesionální přípravě.
První část workshopu je věnovaná našim senzorickým smyslům. Připravíme si ochutnávku kávy – tzv. cupping, naučíme se v kávě vyhledávat její kvality, procvičíme si naše chuťové buňky a společně se podíváme jaké chutě a vůně můžeme v kávě najít, jak je rozdělit a rozpoznat.
V druhé části podrobně rozebereme proces extrakce, vliv vody a všech parametrů, kterými můžeme přípravu filtrované kávy ovlivnit. Kávu si připravíme pomocí různých metod a naučíme se hledat souvislosti mezi technikou přípravy a výsledným nápojem.
Workshop probíhá max. ve 4 lidech, tak aby měl každý svůj vlastní prostor pro trénink.