top of page

ne 09. 10.

|

LAB

All about Coffee Brewing & Sensory

Cena: 3000 Kč

Zakázat přihlašování
Zobrazit další události
All about Coffee Brewing & Sensory
All about Coffee Brewing & Sensory

Čas a místo

09. 10. 2022 10:00 – 15:00

LAB, Ruprechtická 485/151, 460 14, Liberec

Hosté

O události

Náš workshop je určen nejen pro baristy, ale i pro zvídavé milovníky filtrované kávy, kteří chtějí poznat všechny kroky, které jsou potřeba podniknout na cestě její profesionální přípravě.

První část workshopu je věnovaná našim senzorickým smyslům. Připravíme si ochutnávku kávy – tzv. cupping, naučíme se v kávě vyhledávat její kvality, procvičíme si naše chuťové buňky a společně se podíváme jaké chutě a vůně můžeme v kávě najít, jak je rozdělit a rozpoznat. 

V druhé části podrobně rozebereme proces extrakce, vliv vody a všech parametrů, kterými můžeme přípravu filtrované kávy ovlivnit. Kávu si připravíme pomocí různých metod a naučíme se hledat souvislosti mezi technikou přípravy a výsledným nápojem.

Workshop probíhá max. ve 4 lidech, tak aby měl každý svůj vlastní prostor pro trénink.

Sdílet událost

bottom of page